Foto
Helaas zijn wij op dit moment door onze voorraad stoofperen en appels heen. Vanaf eind september 2022 zijn de stoofperen en appels weer verkrijgbaar.

De stoofperen en appels komt rechtstreeks van de fruitteler.

Gieser Wildeman
De stoofpeer Gieser Wildeman is klein en bruingroen van kleur met veel roest. Het is een zeer goede, zoete stoofpeer met door steencellen korrelig vruchtvlees. Door deze stoofpeer langdurig te koken, 3 uur of langer, verdwijnen deze steencellen en wordt het vruchtvlees donkerbruin/rood. De kleur komt alleen als de peren goed rijp zijn. Niet rijpe peren worden wel zoet maar blijven zacht roze. Als je dan toch de mooie rode kleur wil hebben, dan kan er rode bessensap of wijn aan toegevoegd worden.


Elstar Appel:

De Elstar appel is de populairste appel van Nederland. Het is een friszoete, stevige en sappige appel. Heerlijk van smaak! Deze appel komt rechtstreeks van de fruitteler, en is met zorg omringd. Een lekkere appel om zo te eten, maar ook geschikt voor in de appeltaart of een salade. Of wat denkt u van lekkere zelfgemaakte appelmoes of appelsap.

Bereiden: de appel wassen en eventueel schillen
Bewaren: de appels na aankoop in de koelkast bewaren voor optimale houdbaarheid

De Elstar appel is een kruising tussen Golden Delicious en Ingrid Marie. De Elstar werd gekweekt in Nederland door Arie uit Elst. Daar komt ook de naam Elstar vandaan. De appel is groengeel met een rode blos.