Stoofperen
Gieser Wildeman Stoofperen

De stoofpeer Gieser Wildeman is klein en bruingroen van kleur met veel roest. Het is een zeer goede, zoete stoofpeer met door steencellen korrelig vruchtvlees. Door deze stoofpeer langdurig te koken, 3 uur of langer, verdwijnen deze steencellen en wordt het vruchtvlees donkerbruin/rood. De kleur komt alleen als de peren goed rijp zijn. Niet rijpe peren worden wel zoet maar blijven zacht roze. Als je dan toch de mooie rode kleur wil hebben, dan kan er rode bessensap of wijn aan toegevoegd worden.

Bewaren: de stoofperen na aankoop in de koelkast bewaren voor optimale houdbaarheid.

De stoofperen komen rechtstreeks van een fruitteler uit de Noordoostpolder en zijn met alle zorg omringt.


 


Geen producten aanwezig

Bereiding stoofperen:

- 1 kilo stoofperen
- 1 theelepel kaneel of 2 kaneelstokjes
- 100 gr suiker
- evt. 200 dl rode bessensap of rode wijn

Schil de peren, bestrooi ze met de kaneel en het suiker. (Giet er eventueel de rode bessensap of wijn overheen). Doe er zoveel water overheen, dat de peren net onder water staan. Breng op hoog vuur met het deksel op de pan, de peertjes aan de kook. Draai het vuur lager en laat de peertjes een paar uur stoven. Controleer of de peren gaar zijn. Laat ze afkoelen en serveer ze op kamertemperatuur.

Wij rekenen geen bezorgkosten bij bestelling van minimaal 10 kg aardappelen of bij een bedrag van minimaal 6 euro.