Paprika
Paprika

Let op: hebt u voorkeur voor een rode, gele of groene paprika, vermeld dit dan in de bestelling bij ‘opmerkingen’. Als u geen kleur aangeeft, kiezen wij de kleur.

De paprika behoort net zoals de tomaat, komkommer en aubergine tot de groep van de vruchtgroenten en is een echte duizendpoot. Je kunt er allerlei lekkers mee maken. Ze kunnen op verschillende manieren bereid worden. In salades, maar ook grillen, roosteren, wokken en roerbakken, het is allemaal mogelijk.

Een paprika is in vele kleuren verkrijgbaar. Wij verkopen de rode, gele en groene paprika.

Paprika bevat veel vezels en voedingsstoffen en weinig calorieën. Vooral rode paprika bevat veel vitamine C.   

De paprikaplant komt oorspronkelijk uit Midden-Amerika, en is door Spanjaarden omstreeks 1500 naar Europa gebracht. De paprika werd in eerste instantie alleen in Spanje, Portugal en Italië geteeld. Pas in 1964 startten de eerste telers in het Nederland met de paprikateelt. De teelt van paprika vindt in Nederland hoofdzakelijk plaats in kassen.

Paprika bewaren doe je zo:
Paprika’s houden niet van kou. Bewaar ze dus niet in de koelkast maar op een koele, droge plaats (12-15°C). De kelder of berging is ideaal. Onder goede omstandigheden kan je een paprika zo tot zeven dagen bewaren.

 


Geen producten aanwezig

Wij rekenen geen bezorgkosten bij bestelling van minimaal 10 kg aardappelen of bij een bedrag van minimaal 8 euro.


 
 
 
 
 
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.