Spitskool
Spitskool, witte kool, rode kool zijn sluitkoolgewassen. Dat betekent dat de bladen van het gewas zich dicht opeen over het groeipunt sluiten en zo de eigenlijke kool vormen.

Witte kool is heel smakelijk om te eten en makkelijk klaar te maken. In witte kool zit ook veel vitamine C. De witte kool bestaat uit 2 typen:
  1. De witte ronde kool. Deze kool is een stevige, ronde bal met gesloten bladeren. Witte kool wordt ook gebruikt om zuurkool van te maken. Witte kool heeft een neutrale smaak. Je kunt er dus eindeloos mee variëren. Zie hieronder een heerlijk recept met gehakt.
  2. De witte spitskool. Deze kool heeft een spitse vorm. Spitskool heeft een zachte smaak en is wat sappiger en lichter verteerbaar dan witte kool. Spitskool is ideaal om te koken, te stoven en te roerbakken.
De kolen die wij verkopen komen rechtstreeks van een teler in de Noordoostpolder. Bewaar de kolen koel of  in de koelkast.




Bezig met laden...
Spitskool
ongeveer 600 gr
€ 1,75
  Per stuk
 

Wij rekenen geen bezorgkosten bij bestelling van minimaal 10 kg aardappelen of bij een bedrag van minimaal 6 euro.