Juli 2016:
 
Groei aardappelen
De afgelopen maanden hebben wij niet stilgezeten. Eind december 2015 hebben wij het land geploegd waarop dit jaar de aardappelen verbouwd worden. Begin april was het zover: de Frieslander, Eigenheimer en Gloria zijn gepoot. Rond 20 april gingen de andere rassen in de grond. Nu zit de groei er goed in en bloeien de aardappelen al.
 
Overvloedige regenval
De afgelopen weken hebben wij te maken met veel regenval. Gelukkig in onze regio niet zoveel als in Limburg en Noord Brabant. Wij hopen dat de weersomstandigheden snel zullen verbeteren.
 
Nieuwe aardappelen
De eerste nieuwe aardappelen zijn er weer: de Frieslander! Deze vastkokende aardappelen zijn van prima kwaliteit en smaken goed. Ze zijn mooi van grootte, dus niet allemaal kleine aardappelen. Wij verkopen de Frieslander op dit moment alleen nog in zakken van 5 en 10 kg. Over een paar weken kunt u ook weer voor 25 kg. bij ons terecht. Let op: als u nieuwe aardappelen koopt, zet ze op een donkere plek of dek ze af. De nieuwe aardappelen worden snel groen als ze in het licht staan. Als de weersomstandigheden mee zitten, verwachten wij eind juli de eerste nieuwe Eigenheimer en Gloria te hebben. In augustus volgen dan de Bildtstar en Nicola.

                                 
               Aardappelen poten begin april 2016                                                            Nieuwe Frieslander                 

Nieuwe uien
U kunt ook altijd voor uien bij ons terecht. Vanaf deze week verkopen wij nieuwe uien. U kunt de uien kopen in zakken van 2 kg. Koopt u gelijk 4 kg dan bent u voordeliger uit.
 
Rookworsten
In de zomermaanden verkopen wij geen rookworsten. Wij beginnen weer met de verkoop in september/oktober 2016.

Vakantie
Wij bezorgen de hele vakantieperiode door. Dus woont u in Genemuiden, Hasselt, Zwartsluis of Zwolle, dan bezorgen we op maandagmiddag. In Kampen, IJsselmuiden, Grafhorst, Wilsum en Zalk komen wij op vrijdagmiddag bij u langs.
 
Wij wensen u een fijne en warme zomer toe! 
    13-07-2016 00:00
 
 
 
 
 
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies