September 2015:

Moeizame oogst
Na de overvloedige regenval van de laatste weken, hebben we nu gelukkig mooi en droog weer. De laatste 4 weken hebben we geen aardappelen kunnen rooien. Dus er is nog een heleboel werk te doen. Afgelopen zaterdag hebben we geprobeerd Bildtstar te rooien en dat lukte, hoewel het land nog behoorlijk nat en glibberig is. Zodoende zaten we wel eens vast met de machines. De opbrengst is dit jaar een stuk minder dan andere jaren. Een koud en droog voorjaar en een heel nat najaar heeft de aardappelen geen goed gedaan.
 
Irene aardappelen
Op dit moment kunnen we nog geen Irene aardappelen leveren. We hopen dat de weersomstandigheden goed blijven en dat we de hele oogst binnen kunnen halen. Zodat we dan ook weer, later dan u gewend bent, Irene aardappelen kunnen bezorgen.
 
Om uit te proberen
We verkopen dit jaar ook een nieuw ras aardappel, Obama. Deze aardappel is vastkokend en heel licht kruimig. Obama zit tussen Nicola (zeer vast, niet kruimig) en Frieslander (vastkokend, kruimig) in. Het is een lekkere aardappel, die je ook goed kunt opbakken. De opgebakken aardappel heeft een voortreffelijke smaak!
 
                               
Bildtstar op de stortbak, deze machine zeeft de grond eruit                                                                          Bildtstar aardappelen

Rookworsten
De rookworsten zijn er weer!! De tijd van de stamppotten komt er weer aan, en dit kan niet zonder een lekkere rookworst. Onze rookworsten zijn ambachtelijk bereid en bevatten geen geur-, kleur- en smaakstoffen. Ook zitten er geen conserveringsmiddelen in.

Wij staan de komende tijd weer voor u klaar om aardappelen, uien en rookworsten bij u te bezorgen. U hebt keuze uit maar liefst 7 verschillende rassen, dus uw aardappel zit er vast bij!    29-09-2015 00:00